împreună cu
DIEM25 în România
Bucharest Collective
https://diem25.org/ro/

VOCEA POPORULUI

Platformă civico-politică pentru însănătoşirea vieţii sociale, politice şi economice în România

VOCEA POPORULUI
VOCEA POPORULUI

PROGRAM POLITIC

Proiectul Vocea Poporului nu este doar un exercitiu de comunicare si nu este un noua supapa de refulare a nemultumirilor oamenilor.
Desi in prima faza poate parea un simplu sondaj de opinie, pe masura ce tot mai multi dintre voi se vor alatura, platforma va deveni un instrument de referinta in proiectarea politicilor publice la care politicienii vor fi chemati sa se raporteze.
Pentru ca in final, Vocea Poporului sa devina un for democratic si incluziv care sa impuna prin el insusi directiile catre care societatea se indreapta.

Aici construim Programul Politic al cetatenilor.

Dupa finalizarea fiecarei teme, formulam cate un punct de program politic, in formatul unei propuneri de text legislativ.
Transmitem aceste optiuni ale cetatenilor catre partidele politice si monitorizam modul in care acestea reactioneaza la cerintele venite din societate.

 Programul politic al cetatenilor se construieste pe baza optiunilor majoritare rezultate din voturile participantilor pe Platforma. Parerea ta conteaza! Ea se va regasi in acest program, alaturi de cele ale tuturor cetatenilor care doresc sa aiba un cuvant de spus in societate

CAPITOLUL 1. DOMENIUL ECONOMIC

1 Implementarea unui program de investitii la nivelul UE care sa lege scopurile economice cu o viziune a justitiei de mediu: decarbonizarea economiei Europei, inversarea procesului de pierdere a biodiversitatii si garantarea locurilor de munca pe tot continentul.
Acest program de investitii urmareste redirectionarea resurselor dinspre acumularea averilor private catre programe orientate pe durabilitatea mediului.
2. Reducerea masiva a cererii de energie electrica prin eficientizarea energetica a locuintelor, a consumurilor de utilitati si prin strategii de mobilitate.
3. Eliminarea saraciei energetice si rezolvarea problemei locuirii prin disponibilizarea locuintelor vacante.
4. Realizarea unui plan pan-european de coeziune care sa asigure accesul cetatenilor la optiuni de transport rapid, ecologic si ieftin.
5. Utilizarea fondurilor de investitii pentru democratizarea activitatilor economice prin stimularea implicarii lucratorilor in companii si comunitati, prin participarea la procesul decizional si la impartirea echitabila a beneficiilor. Orientarea acestor investitii prioritar catre cooperative detinute de lucratori si reorientarea practicilor industriale in sensul durabilitatii, democratiei si echitatii.
6. Prioritizarea finantarilor catre companii a caror sistem de productie este orientat catre reciclare, reparare si extinderea ciclurilor de viata ale produselor.
7. Redirectionarea subventiilor agricole care acum merg in proportie covarsitoare catre corporatiile agricole care practica metode de exploatare care distrug mediul si comunitatile, catre activitati agricole, de pescuit si silvicultura sustenabile, care sa permita recuperarea mediului natural si revigorarea comunitatilor.
8. Atașamentul față de politicile economice eșuate din trecut, orientate exclusive spre creștere, au împiedicat guvernele Europei să ia masurile necesare pentru redresarea crizei climatice. Cat timp factorii de decizie politica nu iau masuri concrete in concordanta cu gravitatea crizei de mediu, este necesara declararea oficiala a urgentei de mediu care sa impuna o revizuire a obiectivelor si a legislatiei nationale si europene.

democratizarea societătii si a politicii si incurajarea unui pluralism politic real

CAPITOLUL 2. titlu2

1. cresterea standardului de viata si depasirea venitului mediu inregistrat in tarile central europene, prin incurajarea antreprenorilor, imbunatatirea conditiilor de munca si cresterea veniturilor salariale ale angajatilor in paralel cu crestere productivitatii muncii.

2. Sustinerea intereselor nationale in raport cu exploatarea terenurilor agricole si resurselor naturale ale tarii.

3. Inversarea in favoarea salariatilor a raportului dintre profitul corporatiilor si resursele financiare alocate de acestea fondului de salarii.

4. Protejarea si stimularea micilor intreprinzatori autohtoni si cresterea competitivitatii acestora

6. Promovarea activitatilor de export ca principala metoda de dezvoltare a economiei nationale.

7. Promovarea investitiilor in domeniile cu un grad inalt de tehnologizare in detrimentul investitiilor axate pe costul redus al fortei de munca.

9. Revigorarea sistemului bancar national si implicarea sa in implementarea politicii financiare si de credit din tara.

10. Cresterea implicarii Ministerului de Finante pentru a se evita practicile evazioniste dar si acumularea datoriilor companiilor la bugetele de stat

11. Respectarea clauzelor post-privatizare cuprinse in contractele de privatizare ale intreprinderilor si regiilor de stat.

12. Reducerea taxelor percepute pentru acordarea de consultatii si avize persoanelor care doresc sa deschida o firma, (taxe percepute de exemplu la registrul comertului pentru consilierea celor care doresc sa depuna un dosar pentru infiintarea unei noi firme) si infiintarea de centre pentru consilierea celor care doresc sa infiinteze o firma.

13. Dezvoltarea unui program national pentru constructia si achizitiei de locuinte noi, destinate tinerilor .

democratizarea societătii si a politicii si incurajarea unui pluralism politic real

CAPITOLUL 3. titlu3

text3

democratizarea societătii si a politicii si incurajarea unui pluralism politic real

CAPITOLUL 4. titlu4

text4

democratizarea societătii si a politicii si incurajarea unui pluralism politic real

CAPITOLUL 5. titlu5

text5

CAPITOLUL 6. titlu6

text6

CAPITOLUL 7. titlu7

text7

CAPITOLUL 8. titlu8

text8

CAPITOLUL 9. titlu9

text9

CAPITOLUL 10. titlu10

text10

CAPITOLUL 11. titlu11

text11

CAPITOLUL 12. titlu12

text12

CAPITOLUL 13. ttilu13

text13

CAPITOLUL 14. titlu14

text14

Intrebari anterioare:

Dezvoltarea noii infrastructuri de transport se bazeaza pe emisii semnificative de carbon, prin utilizarea resurselor necesare (inclusiv exploatarea metalelor prețioase și a mineralelor) și poate duce la utilizarea abuzivă a terenurilor în întreaga lume.

1. DA
67%
2. NU
33%
3. NU STIU
0%
4. PARTIAL DE ACORD
0%



Tranziția la emisii nete zero ar putea fi devastatoare pentru mediu și populatie, dacă nu este planificată cu atenție. Deși electrificarea vehiculelor va juca un rol important în tranziția energetică, pur și simplu înlocuirea motoarelor termice cu vehicule electrice,

1. Promovam gratuitatea mijloacelor de transport public municipal
33%
2. Dezvoltarea unei flote de taxiuri publice și servicii de carpooling
67%
3. sistem feroviar de mare viteză integrat și eficient, care utilizează energie produsă în mod durabil
0%



Este necesar un accent deosebit pe îmbunătățirea reciclării mineralelor pentru a reduce extracția și a stimula aprovizionarea responsabilă, acolo unde este necesar

1. Electrificarea accelerata a căilor ferate
100%
2. Prevenirea poluării de către navele maritime prin decarbonizarea flotelor
0%



25. Directionarea investitiilor cu prioritate catre comunitatile rurale, locale si municipale pentru crearea de locuri de munca care să reducă migratia involuntara, reducerea presiunii pe zonele locative urbane

1. DA
33%
2. NU
33%
3. PARTIAL DE ACORD
0%
4. NU STIU
33%



23. Limitarea la minim și combaterea procesului instabil si distructiv de financiarizare, reducerea rolului pietelor financiare si a institutiilor financiare in functionarea economiilor nationale si internationale si readucerea finantelor la rolul lor fundamental

1. Recunoașterea rolului vital al băncilor cooperative
100%
2. finanțarea dirijata catre fermieri în agricultură
0%
3. uniunile de credit și alte arhitecturi de finanțare bazate pe comunitate.
0%



26. Simplificarea și debirocratizarea sistemului fiscal, Echilibrarea distribuției poverii fiscale ca politică prioritară, prin reducerea graduală a impozitării bunurilor și serviciilor vitale

1. creșterea taxelor speciale aplicate consumului de bunuri de lux
67%
2. creșterea ponderii veniturilor din impozitarea proprietății
33%



Sunteti de acord cu Inversarea în favoarea salariaților a raportului dintre profitul corporațiilor și resursele financiare alocate de acestea fondului de salarii?

1. Da
100%
2. NU
0%
3. Nu ma pronunt
0%
4. Exista solutii mai bune
0%



Ce solutii considerarti ca sunt cele mai potrivite pentru prioritizarea finantarilor catre companii a caror sistem de productie este orientat catre extinderea ciclurilor de viata ale produselor, reciclare și reparare; taxarea suplimentara a consumului excesiv.?

1. Îmbunătățirea condițiilor de muncă, orientarea spre crearea și încurajarea locurilor de muncă
50%
2. încurajarea antreprenorilor
50%
3. Salariul minim brut corelat cu coșul de consum
0%



Cum poate fi incurajata apariția unui sector paralel de entități asociative în care capitalul să fie deținut și investit de către cetățeni pe sistemul: un om-un vot?

1. participarea la procesul decizional și la împărțirea echitabilă a beneficiilor.
100%
2. Orientarea acestor investitii prioritar catre entități asociative ale lucrătorilor
0%



1. Depolitizarea profundă a instituțiilor publice prin declanșarea unui proces amplu de selecție și ocupare a posturilor prin concurs, la toate nivelurile.

1. Standardizarea procedurilor, a tratamentelor și protocoalelor
0%
2. Standardizarea procedurilor, a tratamentelor și protocoalelor prin actualizarea lor permanentă
100%



2. Transparentizarea procesului consultativ și deliberativ precum și a tuturor contractelor în care sunt implicate autorități/instituții publice și care implică fonduri publice sau patrimoniul public.

1. Informatizarea totală a sistemului public, crearea unei baze de date națională pentru toate instituțiile
0%
2. Informatizarea totală a sistemului public
33%
3. Informatizarea totală a sistemului public
67%
4. Informatizarea totală a sistemului public, crearea unei baze de date națională pentru toate instituțiile
0%



7. Standardizarea la nivel național a procedurilor de accesare a fondurilor europene, debirocratizarea sistemului, simplificarea formularelor privind propunerile de proiecte, prioritizarea lor pe baza indicatorilor naționali de dezvoltare.

1. Transparentizarea procesului consultativ și deliberativ precum și a tuturor contractelor
0%
2. Standardizarea la nivel național a procedurilor
0%
3. Introducerea sistemelor de alimentare centralizată cu apă la toate localitățile din țară, modernizarea drumurilor de acces
100%



17. Standardizarea și transparentizarea contractelor din domeniul public, a condițiilor de participare și criteriilor tehnice, pentru fiecare categorie de bunuri și servicii.

1. 13. Reducerea birocrației privind înființarea și funcționarea firmelor
67%
2. 13. Reducerea birocrației privind înființarea și funcționarea firmelor
33%



17. Standardizarea și transparentizarea contractelor din domeniul public, a condițiilor de participare și criteriilor tehnice, pentru fiecare categorie de bunuri și servicii.

1. 13. Reducerea birocrației privind înființarea și funcționarea firmelor
33%
2. 13. Reducerea birocrației privind înființarea și funcționarea firmelor
67%
3. 13. Reducerea birocrației privind înființarea și funcționarea firmelor
0%



17. Standardizarea și transparentizarea contractelor din domeniul public, a condițiilor de participare și criteriilor tehnice, pentru fiecare categorie de bunuri și servicii.

1. 13. Reducerea birocrației privind înființarea și funcționarea firmelor
0%
2. 13. Reducerea birocrației privind înființarea și funcționarea firmelor
33%
3. 13. Reducerea birocrației privind înființarea și funcționarea firmelor
33%
4. 13. Reducerea birocrației privind înființarea și funcționarea firmelor
33%



eeeeeeeeeeeeeeeeeee

1. eeeeeeeeeeeeeee
100%
2. eeeeeeeeeeeee
0%
3. eeeeeeeeeeeeeee
0%
4. eeeeeeeeeeeeeeeeee
0%



1.
100%
2.
0%



1.
67%
2.
33%



Refacerea plajelor tuturor statiunilor de pe litoralul Marii Negre. inlaturarea si interzicerea constructiilor civile de pe plaje.

1. Reducerea cantitatii de deseuri ce ajung in depozitele de deseuri
50%
2. Reducerea cantitatii de deseuri ce ajung in depozitele de deseuri
0%
3. Reducerea cantitatii de deseuri ce ajung in depozitele de deseuri
50%
4. Reducerea cantitatii de deseuri ce ajung in depozitele de deseuri
0%



Realizarea Strategiei nationale a Dunarii prin amenajarea si promovarea unor trasee si cazari turistice, toate porturile fiind modernizate la standarde europene si capabile sa asigure un tranzit mare de turisti.

1. Reducerea cantitatii de deseuri ce ajung in depozitele de deseuri
50%
2. Reducerea cantitatii de deseuri ce ajung in depozitele de deseuri
0%
3. Reducerea cantitatii de deseuri ce ajung in depozitele de deseuri
50%
4. Reducerea cantitatii de deseuri ce ajung in depozitele de deseuri
0%



Realizarea Strategiei nationale a Dunarii prin amenajarea si promovarea unor trasee si cazari turistice, toate porturile fiind modernizate la standarde europene si capabile sa asigure un tranzit mare de turisti.

1. Reducerea cantitatii de deseuri ce ajung in depozitele de deseuri
50%
2. Reducerea cantitatii de deseuri ce ajung in depozitele de deseuri
0%
3. Reducerea cantitatii de deseuri ce ajung in depozitele de deseuri
50%
4. Reducerea cantitatii de deseuri ce ajung in depozitele de deseuri
0%



Adoptarea de masuri drastice pentru preintampinarea evaziunii fiscale pe toate palierele, prin informatizarea sistemului fiscal si de contabilitate, intarirea si dezvoltarea capacitatii de control.

1. Reorganizarea sistemului de protectie sociala, in paralel cu reforma fiscala
50%
2. Reorganizarea sistemului de protectie sociala, in paralel cu reforma fiscala
50%
3. Reorganizarea sistemului de protectie sociala, in paralel cu reforma fiscala
0%



Adoptarea de masuri drastice pentru preintampinarea evaziunii fiscale pe toate palierele, prin informatizarea sistemului fiscal si de contabilitate, intarirea si dezvoltarea capacitatii de control.

1. Reorganizarea sistemului de protectie sociala, in paralel cu reforma fiscala
50%
2. Reorganizarea sistemului de protectie sociala, in paralel cu reforma fiscala
50%
3. Reorganizarea sistemului de protectie sociala, in paralel cu reforma fiscala
0%
4. Reorganizarea sistemului de protectie sociala, in paralel cu reforma fiscala
0%



Adoptarea de masuri drastice pentru preintampinarea evaziunii fiscale pe toate palierele, prin informatizarea sistemului fiscal si de contabilitate, intarirea si dezvoltarea capacitatii de control.

1. da
50%
2. nu
50%



Cetăţenii trebuie să aibă acces la informatie pe parcursul intregului proces decizional, atât în ce priveşte deciziile care se iau la nivel politic sau administrativ, cât şi facilitarea accesului şi gestionării informaţiei

1. cetăţenii trebuie să fie informaţi şi abilitaţi sa se implice
50%
2. cetăţenii trebuie să fie informaţi şi abilitaţi sa se implice
0%
3. cetăţenii trebuie să fie informaţi şi abilitaţi sa se implice
0%
4. cetăţenii trebuie să fie informaţi şi abilitaţi sa se implice
50%



Cetăţenii trebuie să aibă acces la informatie pe parcursul intregului proces decizional, atât în ce priveşte deciziile care se iau la nivel politic sau administrativ, cât şi facilitarea accesului şi gestionării informaţiei

1. Libera iniţiativă stă la baza unei economii
50%
2. Libera iniţiativă stă la baza unei economii sănătoase
50%



Cetăţenii trebuie să aibă acces la informative pe parcursul intregului proces decizional, atât în ce priveşte deciziile care se iau la nivel politic sau administrativ, cât şi facilitarea accesului şi gestionării informaţiei

1. da
0%
2. nu
100%
3. poate
0%
4. nici una
0%



Transformarea mijloacelor de producție, cât și a cerintelor sociale de consum, astfel încât acestea să respecte limitele rezervelor planetare. Lanțurile de aprovizionare trebuie recalibrate pentru a sprijini o reducere a consumului de materiale, asigurând în același timp durabilitatea produselor.

1. Prevenirea poluării de către navele maritime prin decarbonizarea flotelor
0%
2. Prevenirea poluării de către navele maritime prin decarbonizarea flotelor
0%
3. Prevenirea poluării de către navele maritime prin decarbonizarea flotelor
0%
4. Prevenirea poluării de către navele maritime prin decarbonizarea flotelor
0%



Transformarea mijloacelor de producție, cât și a cerintelor sociale de consum, astfel încât acestea să respecte limitele rezervelor planetare. Lanțurile de aprovizionare trebuie recalibrate pentru a sprijini o reducere a consumului de materiale, asigurând în același timp durabilitatea produselor.

1. DA
0%
2. NU
0%
3. NU STIU
0%
4. ALTA
0%



Transformarea mijloacelor de producție, cât și a cerintelor sociale de consum, astfel încât acestea să respecte limitele rezervelor planetare. Lanțurile de aprovizionare trebuie recalibrate pentru a sprijini o reducere a consumului de materiale, asigurând în același timp durabilitatea produselo

1. Eliminarea industriei de război pentru ca țările libere din întreaga lume să investească în lupta împotriva schimbarilor climatice.
0%
2. Eliminarea industriei de război pentru ca țările libere din întreaga lume să investească în lupta împotriva schimbarilor climatice.
0%
3. Eliminarea industriei de război pentru ca țările libere din întreaga lume să investească în lupta împotriva schimbarilor climatice.
0%
4. Eliminarea industriei de război pentru ca țările libere din întreaga lume să investească în lupta împotriva schimbarilor climatice.
0%



Ata?amentul fa?? de politicile economice e?uate din trecut, orientate exclusive spre cre?tere, au

1. DA
33%
2. NU
0%
3. NICI UNA
33%
4. TOATE
33%



Prin introducerea “pietei interne de energie” UE a impus mecanisme de piata intr-o zona economica care nu poate functiona in regim de piata libera, prin absenta conditiilor minime care sa permita tranzactii concurentiale, dar si datorita caracterului strategic si esential pentru viata cetatenilor. Aceasta “liberalizare” a condus la interpunerea intre producatori si consumatori a unui numar de corporatii care, prin metode de monopol au produs cresteri artificiale si efecte devastatoare pentru economie si populatie. Sustinem revizuirea radicala a politicilor energetice prin inlaturarea simulacrului de “piata libera” si aducerea sistemelor energetice de productie si distributie sub control public democratic.

1. Redirectionarea subventiilor agricole care acum merg in proportie covarsitoare catre corporatiile agricole care practica metode de exploatare care distrug mediul si comunitatile
67%
2. Redirectionarea subventiilor agricole care acum merg in proportie covarsitoare catre corporatiile agricole care practica metode de exploatare
0%
3. Redirectionarea subventiilor agricole care acum merg in proportie covarsitoare catre corporatiile agricole
0%
4. Redirectionarea subventiilor agricole
33%



Prioritizarea finantarilor catre companii a caror sistem de productie este orientat catre reciclare, reparare si extinderea ciclurilor de viata ale produselor.

1. Realizarea unui plan pan-european de coeziune
67%
2. Realizarea unui plan pan-european de coeziune
0%
3. Realizarea unui plan pan-european de coeziune
0%
4. Realizarea unui plan pan-european de coeziune
33%



1. Utilizarea resurselor pentru investi?ii pentru democratizarea activit??ilor economice prin stimularea implic?rii lucr?torilor

1. DA
100%
2. NU
0%
3. DA/NU
0%
4. ORICARE
0%



2. Încurajarea apari?iei unui sector paralel de entit??i asociative în care capitalul s? fie de?inut ?i investit de c?tre cet??eni pe sistemul: un om-un vot. Aceste entit??i pot accesa credite, cu ajutorul statului, de la b?nci publice.

1. Proprietatea public? a utilit??ilor fundamentale poate asigura pre?uri mai echitabile ?i asigurarea aprovizion?rii
0%
2. Proprietatea public? a utilit??ilor este o strategie cheie pentru a permite o gestionare eficient? a necesarului de energie, s?n?tate, locuire, ap?, transport pentru cet??eni, nu pentru profit.
0%
3. Prin urmare, orice investi?ie nou? în re?elele energetice ?i în alte utilit??i va fi f?cut? în vederea achizi?ion?rii de c?tre sectorul public a acestor utilit??i – aducând aceste servicii esen?iale, strategice, sub control public.
0%
4. Prioritizarea finantarilor catre companii a caror sistem de productie este orientat catre extinderea ciclurilor
0%



3. Proprietatea public? a utilit??ilor fundamentale poate asigura pre?uri mai echitabile ?i asigurarea aprovizion?rii pentru cet??eni. Proprietatea public? a utilit??ilor este o strategie cheie pentru a permite o gestionare eficient? a necesarului de energie, s?n?tate, locuire, ap?, transport pentru cet??eni, nu pentru profit. Prin urmare, orice investi?ie nou? în re?elele energetice ?i în alte utilit??i va fi f?cut? în vederea achizi?ion?rii de c?tre sectorul public a acestor utilit??i – aducând aceste servicii esen?iale, strategice, sub control public. Pentru aceste motive, sus?inem achizi?ionarea public? a companiilor de utilit??i. Pled?m pentru controlul public asupra re?elelor ?i implicarea entit??ilor de stat în gestionarea serviciilor publice ?i a domeniilor produc?iei ?i transportului de energie sub toate formele.

1. DA
0%
2. NU
0%
3. ORICARE
0%
4. NICI UNA
0%



Sunteti de acord cu introducerea in cadrul mecanismelor de evaluare si impozitare a activitatii companiilor, a criteriilor privind gradul de participare a angajatilor la procesul de decizie si management, nivelul de raspuns al managementului fata de problemele sociale individuale ale angajatilor precum si ale comunitatilor in care activeaza, impactul asupra mediului, provocat in mod direct sau indirect?

1. Sunt de acord in totalitate
65%
2. Sunt de acord, cu conditia sa se faca doar partial
11%
3. Nu sunt de acord, sunt solutii mai bune decat aceasta
18%
4. As putea fi de acord, dar doresc mai multe detalii
5%



Sunteti de acord cu introducerea in cadrul mecanismelor de evaluare si impozitare a activitatii companiilor, a criteriilor privind gradul de participare a angajatilor la procesul de decizie si management, nivelul de raspuns al managementului fata de problemele sociale individuale ale angajatilor precum si ale comunitatilor in care activeaza, impactul asupra mediului, provocat in mod direct sau indirect?

1. Sunt de acord in totalitate
16%
2. Sunt de acord, cu conditia sa se faca doar partial
56%
3. Nu sunt de acord, sunt solutii mai bune decat aceasta
16%
4. As putea fi de acord, dar doresc mai multe detalii
13%



Sunteti de acord cu introducerea in cadrul mecanismelor de evaluare si impozitare a activitatii companiilor, a criteriilor privind gradul de participare a angajatilor la procesul de decizie si management, nivelul de raspuns al managementului fata de problemele sociale individuale ale angajatilor precum si ale comunitatilor in care activeaza, impactul asupra mediului, provocat in mod direct sau indirect?

1. Sunt de acord in totalitate
18%
2. Sunt de acord, cu conditia sa se faca doar partial
30%
3. Nu sunt de acord, sunt solutii mai bune decat aceasta
44%
4. As putea fi de acord, dar doresc mai multe detalii
8%



Sunteti de acord cu introducerea in cadrul mecanismelor de evaluare si impozitare a activitatii companiilor, a criteriilor privind gradul de participare a angajatilor la procesul de decizie si management, nivelul de raspuns al managementului fata de problemele sociale individuale ale angajatilor precum si ale comunitatilor in care activeaza, impactul asupra mediului, provocat in mod direct sau indirect?

1. Sunt de acord in totalitate
64%
2. Sunt de acord, cu conditia sa se faca doar partial
11%
3. Nu sunt de acord, sunt solutii mai bune decat aceasta
19%
4. As putea fi de acord, dar doresc mai multe detalii
6%



Sunteti de acord cu introducerea in cadrul mecanismelor de evaluare si impozitare a activitatii companiilor, a criteriilor privind gradul de participare a angajatilor la procesul de decizie si management, nivelul de raspuns al managementului fata de problemele sociale individuale ale angajatilor precum si ale comunitatilor in care activeaza, impactul asupra mediului, provocat in mod direct sau indirect?

1. Sunt de acord in totalitate
16%
2. Sunt de acord, cu conditia sa se faca doar partial
54%
3. Nu sunt de acord, sunt solutii mai bune decat aceasta
16%
4. As putea fi de acord, dar doresc mai multe detalii
14%



Sunteti de acord cu introducerea in cadrul mecanismelor de evaluare si impozitare a activitatii companiilor, a criteriilor privind gradul de participare a angajatilor la procesul de decizie si management, nivelul de raspuns al managementului fata de problemele sociale individuale ale angajatilor precum si ale comunitatilor in care activeaza, impactul asupra mediului, provocat in mod direct sau indirect?

1. Sunt de acord in totalitate
18%
2. Sunt de acord, cu conditia sa se faca doar partial
30%
3. Nu sunt de acord, sunt solutii mai bune decat aceasta
44%
4. As putea fi de acord, dar doresc mai multe detalii
9%




Este necesar un accent deosebit pe îmbunătățirea reciclării mineralelor

Prevenirea poluării de către navele maritime prin decarbonizarea flotelor la limitele tehnologiei disponibile

Modificarea mecanismului de numire a judecătorilor Curții Constituționale pentru a răspunde criteriului valorii

Revizuirea legilor justiției pentru garantarea apărării valorilor sociale, a integrității și competenței

DEZBATERE Echilibrarea distribuției poverii fiscale ca politică prioritară

28. Introducerea impozitării progresive a veniturilor, prin diferențierea cotei de impozitare în funcție de cuantumul veniturilor,

Directionarea investitiilor cu prioritate catre comunitatile rurale, locale si municipale pentru crearea de locuri de munca

31. Comasarea taxelor parafiscale și abrogarea majorității acestora pentru companiile nou înființate

Dezbatere despre criza energetica Bucharest Collective

Interviu despre situatia fermierilor din Romania

Sondaj de opinie despre Initiativa subventie integrala 150 KWh

Cum rezolvam criza locuintelor- solutii pentru Europa

Depolitizarea profundă a instituțiilor publice prin declanșarea unui proces amplu de selecție și ocupare a posturilor prin concurs, la toate nivelurile.

Depolitizarea profundă a instituțiilor publice prin declanșarea unui proces amplu de selecție și ocupare a posturilor

Depolitizarea profundă a instituțiilor publice prin declanșarea unui proces amplu de selecție

8. Introducerea sistemelor de alimentare centralizată cu apă la toate localitățile din țară, modernizarea drumurilor de acces. CAPITOLUL 8. Introducerea sistemelor de alimentare centralizată cu apă la toate localitățile din țară, modernizarea drumurilor de acces. CAPITOLUL 8. Introducerea sistemelor de alimentare centralizată cu apă la toate localitățile din țară, modernizarea drumurilor de acces. CAPITOLUL 8. Introducerea sistemelor de alimentare centralizată cu apă la toate localitățile din țară, modernizarea drumurilor de acces. CAPITIntroducerea sistemelor de alimentare centralizată cu apă la toate localitățile din țară, modernizarea drumurilor de acces

Yanis despre mafia financiar-bancara si noua ordine mondiala

Yanis despre mafia financiar-bancara si noua ordine mondiala

Yanis despre mafia financiar-bancara si noua ordine mondiala

Yanis despre mafia financiar-bancara si noua ordine mondiala

< >